$wp_cache_debug_username = '507ecc9b4f7573d5f151d2c12568e810'; Plukken | Trimsalon aan Huis

Plukken

Wat is plukken?

Met plukken wordt bedoeld het uittrekken met wortel en al van dood haar. Een hond met een plukvacht heeft 2
verschillende vachten. Ze hebben een ondervacht en een dekvacht. De ondervacht is zacht en wollig terwijl de dekvacht ruw is.

Waarom is plukken noodzakelijk?

Als de hond plukrijp is verliest hij zijn dekvacht. Dit kan ook erg gaan jeuken. De dekvacht pluk je en de ondervacht blijft er uiteindelijk over. De hond heeft het dan niet koud, omdat de ondervacht beschermt tegen de kou en met warme weer tegen de warmte en de zon.

Hoe werkt het plukken?

Het uittrekken gebeurt met een snelle draaiende beweging. Je kunt het gewoon met de vingers doen. Je pakt een pluk tussen duim en wijsvinger en je trekt het haar met de haargroeirichting mee eruit.

Je kunt ook gebruik maken van een trimmesje. Hier wordt het plukje haar met de duim tegen het mesje aangedrukt en weer met dezelfde trekbeweging met de haargroeirichting mee uitgetrokken. Het trimmesje mag absoluut niet scherp zijn, omdat anders het haar wordt afgesneden en de haarwortel in de huid blijft zitten.

Is het plukken pijnlijk?

Plukken is niet pijnlijk als de vacht rijp is (plukrijp). Veel honden waarderen het juist, want dan zijn ze van die
vervelende jeuk af. Het plukken van je hond doe je gemiddeld om de 6 maanden dus 2x in het jaar (vaak zien we ze in het voor en najaar).

Welke rassen kunnen geplukt worden?

Dit zijn een paar rassen, dat geplukt wordt:

  • Ruwhaar Teckel
  • Parson Jackrussel terriër ruwhaar
  • Cairn terriër
  • Border terriër

Groomingpowder

Vingercondooms