$wp_cache_debug_username = '507ecc9b4f7573d5f151d2c12568e810'; Ontwollen | Trimsalon aan Huis

Ontwollen

Wat is ontwollen?

Ontwollen is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Een hond die ontwolt wordt heeft een stokhaar vacht, dat betekend dat de vacht uit 2 lagen bestaat dus uit een onder vacht en een dek vacht. Ontwollen is een trimtechniek die gebruikt wordt bij de ruifase van de zogenoemde ‘niet specifieke trimhonden’.

Het bijhouden van de vacht

Veel mensen weten niet dat deze honden ook naar de trimsalon kunnen. De meeste baasjes houden de rui van hun trouwe viervoeter zelf bij, maar sommige vachten hebben iets meer verzorging nodig dan de ander. Als een hond gecastreerd of gesteriliseerd is kan dit erg op de vacht aanslaan waardoor ze een ‘castratie vacht’ kunnen krijgen. Dit is erg vervelend, want hoe mooi de vacht eerst was hoe lelijk kan hij daarna zijn. Het kan gaan krullen, wordt doffer, kan meer gaan klitten, wordt meer haar geproduceerd. Helaas kan je hier niks aan doen.

Overborstelen

Wat de meeste dan gaan doen is de hond extra veel borstelen, maar hier moet je mee oppassen, want dan ga je hem overborstelen en wordt de cyclus van de vacht verstoord waardoor je de haargroei alleen maar gaat stimuleren, dus als eindresultaat MEER HAAR!! Wat je het beste kan doen is niet veel borstelen en regelmatig naar de trimsalon brengen. Je moet eigenlijk een soort cyclus in de vacht opbouwen zodat ze echt alleen in het najaar en voorjaar gaan ruien. Het is dus erg belangrijk om de vacht veel rust geven om weer te herstellen. Honden die ontwolt worden komen daarom ook 2x in het jaar (voor en najaar).

Honden die ontwolt kunnen worden

  • Golden retriever
  • Berner sennen
  • Labrador retriever
  • New foundlander